Paremmaksi tyypiksi

Etusivu » Ei kategoriaa » Katto

Katto

Alussa oli vain sisä- ja ulkokatto. Sitten tuli kattonopeus. Lasikatto. Datakatto.

Mutta jo paljon ennen kuvioissa olivat kattokassiset, joita löytyy edelleen monelta työpaikalta. Sellaiset, jotka asettavat katon asioille. Sille mikä on mahdollista ja mikä ei. Ja usein rajana on kassisen oma tietoisuus ja vielä useammin hänen mielikuvituksensa.

Ihmisluonnosta kertoo kaksi tarinaa:

  • Ensimmäinen kertoo start-upissa työskennelleestä suomalaismiehestä, joka oli kerran erehtynyt palaverissa sanomaan, ettei jokin ollut mahdollista. Sen jälkeen häntä oli seuraavat puoli vuotta kutsuttu Mr. Impossibleksi.
  • Toinen tarina kertoo henkilöstön rakastamasta toimitusjohtajasta, joka ei koskaan sanonut millekään idealle että ei vaan että kerro lisää.

Mistä nämä kaksi tarinaa kertovat?

Ensimmäinen tarinaa kertoo mielen antautumisesta raudanlujalle logiikalle, joka kumpuaa pelosta ja menneisyyden painosta, tarpeesta asettaa rajoja. Tarinan sytyttävin puoli on työyhteisö, joka haastoi yksilön rajat ja omalla humoristisella tavalla auttoi hänet ulos rajoistaan.

Toinen tarina kertoi harjoittelun hedelmästä, järkevästä tavasta ylittää oma luontainen reaktio. Samalla auttaa muita näkemään uusia mahdollisuuksia ja rohkaistumaan oman potentiaalin löytämisessä.

Vaikka välillä tuntuu, että maailma on omia kattojaan tarjoavia kassisia täynnä, uudenlaiset kattokassiset tulevat. Heidät tunnistaa alkuperäisen Katto-Kassisen olemisesta:

  • jalat tukevasti mielikuvituksessa
  • mottona: ”Hauskaa pitää olla, muuten minä en ala mitään.”
  • lentoon lähdetään kun siltä tuntuu

Niin kuin kuka tahansa meistä voi.

Mikko Taskinen

 

P.S. Rakkaat lukijat ja osallistajat! Kiitos kaikille teille hyville tyypeille ja erityiskiitos erityishyville tyypeille: Susanna, Tuulia, Teemu, Asta, Riitta, Sari, Outi ja Marika. Vanha kunnon totuus pätee myös ensi vuonna: vuodesta tulee paras vuosi koskaan, koska me teemme siitä sellaisen. Hasta la vista, baby!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: