Paremmaksi tyypiksi

Etusivu » Ei kategoriaa » Piste.

Piste.

On hyvä, että ihminen osaa aloittaa asioita: hän saa hommat startattua, pistää projektit vauhtiin ja pääsee eteenpäin. Aloittaminen vaatii lähtökitkan voittamista. Ryhtyminen on usein vaikeaa. Ei huvita, on kaikkea muuta eikä oikein tiedä mistä aloittaisikaan.

Siksi moni jahkailee mielummin koko elämänsä ja on aloittamatta. Sitku-ajattelija odottaaa sopivaa hetkeä, eikä sitä tule. Kenties koskaan. Sen jälkeen voikin siirtyä mutku-tyyppiseen ajatteluun, jossa kadutaan elämätöntä ja tekemätöntä elämää.

Mutta aivan yhtä tärkeä taito kuin asioiden aloittaminen, ihmissuhteiden virittäminen tai harrastamaan ryhtyminen on myös asioiden saattaminen loppuun. Joskus ihmissuhteille pitää pistää piste, projektit saatettava loppuun, työpaikkaa vaihdettava tai todettava, että tämä juttu on nyt nähty, nyt on aika siirtyä seuraavaan.

Lopettaminen ei ole sen helpompaa kuin aloittaminenkaan. Entä, jos vanhaa tulee ikävä? Entä jos ruoho ei olekaan vihreämpää. Entä jos vanha harrastus kiinnostaakin joskus taas uudestaan?

Itse olen ihmisenä hyvä aloittaja. Innostun ja voitan lähtökitkan saman tien. Silloinkin kun en ole erityisen innostunut, teen ikävät hommat pois alta. Ja silloin kun olen innostunut, olen flow’n vietävissä saman tien. Kirjoitan aamukuudelta. Ideoin iltamyöhään. Ja aikataulutan kalenterin pullolleen kaikkea kivaa ja kiinnostavaa.

Se  missä en ole luonnostani kauhean hyvä, on lopettaminen. Työhommat saan kyllä maaliin,  mutta vapaa-ajan projektien stoppaaminen on vaikeaa. Lopetan kuntosaliharrastuksen vasta, kun olen kaksi vuotta käynyt vastentahtoisesti salilla. Yritän olla sosiaalinen joka suuntaan, koska se kuuluu mielestäni ystävyyteen ja lopputuloksena on vain se, että olen kireä kuin viulunkieli jopa ystävilleni, kun olen asettanut itselleni mahdottomia tavoitteita. Haluan olla joukkueenjohtaja, vanhempainyhdistysaktiivi, harrastelijakirjailija, monikanavabloggaaja ja aktiiviharrastaja kaikessa.

Olen kehittynyt lopettamisessa vuosien varrella. Olen nykyään hitusen parempi. Osaan kuunnella itseäni paremmin. Osaan luovuttaa.

Olen oppinut, että se, että asioille pistää pisteen ei tarkoita sitä, ettei tarina voisi koskaan jatkua.

Nyt on tullut aika pistää piste projektille, joka alkoi aikoinaan Esimiehistymisestä, joka oli sekä blogi että kirja ja jatkui myöhemmin Paremmaksi tyypiksi -kirjan ja blogin kautta.

Kiitän erityisesti kirjoittajakollegaani Mikkoa, jonka kanssa ajatus on johtanut toiseen. Ja lähtökitka on voitettu monta kertaa.

Lisäksi kiitän teitä kaikkia, jotka  olette lukenee blogauksia ja osa jopa ehkä kirjat. Kiitos.

Sisäinen matka paremmaksi tyypiksi jatkuu kuitenkin joka päivä. Joskus paremmalla, joskus huonommalla menestyksellä. Mutkitellen matkalla kuitenkin…

Hyvää matkaa teillekin!

Susanna Isohanni

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: