Paremmaksi tyypiksi

Etusivu » Ei kategoriaa » Ensitreffit itsensä kanssa

Ensitreffit itsensä kanssa

Syksyn aikana on televisiossa pyörähtänyt käyntiin parikin tosi-tv-ohjelmaa, jossa ollaan parisuhteen syntymisen ja viehätysvoiman syttymisen äärellä. Ensitreffit alttarilla puhutteli minua jo viime tuotantokaudella, joten koukkuun jäin nytkin.

Ensitreffit alttarilla -ohjelmassa mennään parisuhteen pinnan alle. Pariskunnat tutustuvat toisiinsa, mutta myös itseensä. Ensitreffit alttarilla -ohjelma on paljastanut minulle, katsojalle, asioita itsestäni. Sen avulla olen pohtinut paljonkin parisuhteeseen liittyviä asioita että minua itseäni. Miten itse toimisin tuossa tilanteessa? Miksi ajattelen asiasta niin kuin ajattelen? Toisten elämän tirkistelyn sijaan, tai ainakin lisäksi, voin tirkistellä myös itseäni.

Ihminen tuo aina parisuhteeseen kaikki aiemmat parisuhteensa ja niiden lisäksi myös omat aiemmat tärkeät ihmissuhteensa aina lapsuudesta saakka. Se, mitä näemme toisessa ihmisiessä, kertoo siitä, mitä olemme näkeneet muissa elämämme ihmissuhteissa. Mutta se kertoo erittäin paljon myös siitä, mitä näemme itsessämme.

Voiko elämässä tulla vastaan oikeaa hottista, jos ei itse näe itsessään hottista lainkaan? Tai toisaalta, jos kuvittelee itsensä olevan täydellinen, voiko kukaan täyttää niitä vaatimuksia, joita täydellinen ihminen kumppanilleen asettaa? Kertooko mustasukkaisuus enemmän omista peloistani kuin toisen käytöksestä?

Moni parisuhde ja ihmissuhde voisi paljon paremmin, jos järjestäisimme ensitreffit itsemme kanssa. Tutustuaksemme itseemme tai päivittääksemme muistikuvamme siitä, millainen tyyppi se peilistä katsookaan. Se tyyppi saattaa olla muuttunut vuosien varrella. Se tyyppi saattaa haluta erilaisia asioita kuin nuorempana. Voisimme kenties ihastua itseemme uudelleen. Ja sen jälkeen on paljon helpompi ihastua muihinkin.

Susanna Isohanni

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: