Paremmaksi tyypiksi

Etusivu » Ei kategoriaa » Isäni

Isäni

Haluan kirjoittaa muutaman sanan isästäni, joka kuoli muutama päivä sitten. Ja erityisesti siitä, miksi hän on mielestäni hyvä tyyppi.

Olimme isäni kanssa hyvin erilaisia. Ei tullut pojasta metsästäjää eikä kalastajaa, ei oman talon rakentajaa eikä tangon taitajaa. Pojan katse fokusoitui sisäisen välttämättömyyden ohjaamana ulkomaailmasta mieleen. Ei isä ymmärtänyt poikansa työtä, mutta se ei estänyt häntä tukemasta ja rohkaisemasta tätä yrityksen perustamisessa – ja muutenkin.

Isässäni oli kolme ominaisuutta ylitse muiden:

  • Hän eli hyvän ja oman näköisen elämän. Hän keskittyi asioihin joista piti, rakasti elämää ja osasi tyylikkäästi olla välittämättä siitä, mitä muut hänestä ajattelivat. Joskus pulmallisia tilanteita luonut vahva itsepäisyys takasi tämän kaiken.
  • Hän ei osannut olla kuin oma itsensä. Siksi muiden ihmisten oli helppoa olla hänen kanssaan ja pitää hänestä. Hän eli ja antoi muiden elää valitsemallaan tavalla. Savolainen väärä huumori oli erottamaton ja sovittava osa häntä.
  • Hän rakasti meitä lapsiaan (ja lapsenlapsiaan) yli kaiken, vilpittömästi ja antaumuksella. Hänen rakkautensa ei ollut vain sanoja ja tekoja vaan hän rakasti meitä aidosti silloinkin kun vähiten ansaitsimme sen. Toivon voivani rakastaa omia lapsiani yhtä paljon, sillä mitään enempää vanhempi ei mielestäni voi lapsilleen antaa.

Isälläni oli suuri osallisuus siinä, miten minusta tuli minä. Oli suuri siunaus elämälleni, että minulla oli tällainen isä. Ja on edelleen.

Mikko Taskinen

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: