Paremmaksi tyypiksi

Etusivu » Ei kategoriaa » Lomastressi?

Lomastressi?

Lomakausi on alkanut. Itsellänikin ihan kohta. Minultakin on kysytty, millaisia lomasuunnitelmia on? Suunnitelmia, lomaksi?

Suunnitelmissa on se, ettei ole suunnitelmia. Ei aikatauluja, ei kalenterimerkintöjä. Lomamatka on tiedossa, mutta ei matkasuunnitelmia. Olen käynyt kyseisellä seudulla aiemminkin, joten ns. pakolliset on jo nähty. Saatamme tehdä jotain tai olla tekemättä. Ainakin osittain keskityn siihen tekemättä jättämiseen.

On aika vapauttava tunne heittää suorituspaineet mäkeen loman ajaksi. Varsinkin, kun meillä on perheessä kaksi aikuista suorittajaa. Arkena me teemme koko ajan jotain tai sitten podemme huonoa omaatuntoa siitä, että meidän pitäisi tehdä jotain.

Eipä siinä mitään, nautimme kyllä arkena siitä tekemisestä ja aikaansaamisestakin. Mutta lomalla pyrimme lomailemaan suorittamisesta. Jos haluaa olla parempi tyyppi, niin on hyvä välillä heittää vapaalle. Löysentää sitä vannetta, joka muuten saattaa arjessa kiristyä liikaa pään ympärille. Ihminen kun voi kehittää ihan kaikesta suorituksen, myös harrastuksista, joiden olisi tarkoitus rentouttaa.

Valitettavasti lomailuunkin liittyy monilla paineita: aikaa on niin vähän ja siitä pitäisi saada maksimaaliset elämykset. Kun on koko pitkän pimeän talven odottanut kesälomaa, sen pitää olla täydellinen. Lämmin, täynnä puuhastelua, hyvää ruokaa, ystävien ja sukulaisten tapaamista, ja se varastokin pitäisi siivota. Ja pinna kiristyy, kun itse haluaa yhtä, puoliso toista ja lapset kolmatta. Siinähän se loma meni sitten jäitä poltellessa.

Me olisimme kaikki parempia tyyppejä, jos olisimme joskus lomalla lomalla. Ja sen lisäksi muistaisimme, että arjen pitää olla niin mukavaa, ettei lomailuun tarvitse ladata koko vuoden viihtymispaineita.

Mukavaa arkea ja lomaa siis kaikille!

 Susanna Isohanni

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: