Paremmaksi tyypiksi

Etusivu » Ei kategoriaa » Täysi mieli

Täysi mieli

Olen aloittanut varovaisen tutustumisen mindfulnessiin. Sain sykäyksen kun voitin Aleksi Litovaaran videokurssisarjan. Aika harva pitää minua varmaan zen-ihmisenä. Lähes päinvastoin, useimmat varmaan ajattelevat, etten koskaan relaa. Se, että olen kokeillut sekä transkendenttistä mietiskelyä että joogan eri muotoja saattaa tuntua monista kummalliselta. Ehkä joku ajattelee jopa, että hukkaan menevät nekin opit, kun en ole rauhoittunut yhtään.

Mutta toisaalta, olen yleensä porukasta se, joka nukahtaa ensimmäisenä. En myöskään yleensä tunne ikävää stressiä, vain hyvää painetta.

Tähänastisista rauhoittumisharjoituksistani nimenomaan mindfulness on kolahtanut selkeästi parhaiten. Miksi? Siksi, että siihen ei tarvita tunnin joogatuntia, muutama minuutti riittää. Siksi, että siinä ei ole varsinaista tavoitetta, minun ei tarvitse tulla paremmaksi siinä. Siksi, että mindfulnessin voi löytää omasta arjestaan, jolloin sitä ei tarvitse erikseen sovittaa omaan elämäänsä. Mindfulness on asenne.

Voi olla, että olen ymmärtänyt mindfulnessin idean ihan väärin (suokaa se anteeksi), mutta olen huomannut harjoittaneeni jo tietämättäni mindfulnessia ennen siihen tutustumistakaan.

Oman elämäni luontaisia mindfulness-hetkiä ovat olleet:

  • Aamuiset automatkat, jolloin keskityn vain ajamiseen ja ympäristöön.
  • Hyvän ruoan syöminen ja hyvän viinin juominen. Haistelen, maistelen, tunnen rakenteet suussani, nautin kauniisti katetun pöydän katsomisesta, väreistä ja kynttilän lämmöstä.
  • Juoksulenkit yksin, ei musiikkia luureista, vaan ympäristön äänet, jalkojen rytmi ja hengityksen sovittaminen siihen, omien fiilisten havainnointi.

Oman elämän mindfulness-hetkiin pitää tarttua. Se voi olla hyvin aamiainen, jolloin ei ajattele vielä työasioita vaan keskittyy kaurapuuroon. Se voi olla käsityö- tai maalausharrastus. Se voi olla hetki puutarhassa tai luonnossa. Tärkeintä on se, että on täysin mielin juuri siinä hetkessä.

Susanna Isohanni


1 kommentti

  1. […] Johtavan viestintäkonsultin tutustumismatka mindfulnessiin – täyttä elämää ja arkeen sopivia harjoituksia Susanna:n blogissa! Lue blogi-kirjoitus tästä. […]

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: