Paremmaksi tyypiksi

Etusivu » Ei kategoriaa » Kalastelukaveri

Kalastelukaveri

Tiedätkö kaverityypin, joka ottaa yhteyttä vain, kun hän haluaa sinulta jotain? Hän saattaa olla pitkiäkin jaksoja soittamatta tai viestimättä, mutta kun näet hänen soittavan, tiedät, ettei hän kaipaa sinua vaan palveluksiasi. Oli kyseessä pieni viiden minuutin ystävänpalvelus tai isompi avunpyyntö, se palvelus on hänen perimmäinen syynsä ottaa yhteyttä.

Kun hänellä ei ole tarpeita, et ole hänelle olemassa. Pahimmillaan nämä palveluksenmetsästäjät ovat niin härskejä, etteivät muina aikoina vaivaudu edes vastaamaan sinun yhteydenottoihisi.

Totta kai ystävänpalvelukset kuuluvat ystävyyteen. Mutta ystävyyden idea on vastavuoroisuus, joskus on sinunkin vuorosi saada. Ystävyyteen kuuluu myös se, ettei aina ole kummallakaan sen kummempia tarpeita kuin nauttia toisen seurasta.

Palveluksien kalastelijat voivat olla ovelia tyyppejä. Sopiva kehu ja vuolaat kiitokset hivelevät toki mieltä sen verran, että moni heltyy auttamaan, vaikka itsellä olisi kiirekin. Mutta pikkupalveluksetkin saattavat kyllä pidemmän päälle alkaa ärsyttämään, jos huomaa, että palvelukset ovat aina toispuoleisia eikä ystävyydellä ole muuta virkaa.

Hyvän tekemisestä tulee hyvä mieli. Mutta hyväksikäyttämisestä ei. Lopulta jäljelle jää vain tunne typeryydestä: miten olen päästänyt tämän tällaiseen pisteeseen?

Jos on jo vuosia tehnyt pikkupalveluksia vastikkeetta, hommalle saattaa olla vaikeaa laitaa myös pistettä. Miten minä nyt enää voin kieltäytyä, kun olen sallinut tämän tähänkin asti?

Hyvä tyyppi voi sanoa yksinkertaisesti: nyt en pysty auttamaan. Jos kalastelija vetoaa siihen, että hommaan menee vain vartti, hänelle voi sanoa, että sittenhän siihen on varmaan aikaa jollain muullakin.

Susanna Isohanni

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: