Paremmaksi tyypiksi

Etusivu » Ei kategoriaa » Oletko teflonia vai kannatko vastuuta?

Oletko teflonia vai kannatko vastuuta?

Kun aikoinaan haastattelimme ihmisiä Paremmaksi tyypiksi -kirjaa varten, yksi ominaisuus nousi ylitse muiden: hyvä tyyppi kantaa vastuuta.

Hyvä tyyppi ei ole teflonia silloin kuin duuneja jaetaan, eikä myöskään muutu näkymättömäksi sillä hetkellä, kun selvitellään sotkuja. Katso ympärillesi ja mieti, miten vaikutat olemisellasi ja tekemiselläsi muiden elämään? Kun huomaat sen, että sillä mitä sanot, teet tai jätät tekemättä tai jopa sillä, miten katsot ja kohtaat toisen ihmisen on vaikutus, haluat tuon vaikutuksen olevan myönteinen. Haluat jättää hyvän, kehittävän ja kasvattavan jäljen.

Vastuunkantaminen on toisille myötäsyntyistä tai lapsuudessa opittua. Mutta vastuunkantajaksi opetteleminen ei ole myöhäistä nytkään. Mieti, mistä asioista saat eniten kielteistä palautetta työyhteisössäsi tai missä asioissa itsestäsi tuntuu, että menet rimaa hipoen, jos sitäkään? Ota vastuu niistä asioista.

Vastuu ei tarkoita sitä, että olkapäitä kohauttaen toteat, että taas jäi raportti viimetippaan ja kollegasi joutuu paikkaamaan sinua. Vastuuta ei ole se, että myöntää virheensä. Vastuuta on se, että tekee asialle jotain korjatakseen virheensä ja välttääkseen vastaavat asiat myöhemmin. Vastuuta on se, että tekee mitä odotetaan ja enemmän. Vastuunkantaja heittäytyy maalin eteen puolustamaan, vaikket olisikaan puolustaja.

Susanna Isohanni

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: