Paremmaksi tyypiksi

Etusivu » Ei kategoriaa » Kiltti vai tuhma, ajatelkaas!

Kiltti vai tuhma, ajatelkaas!

Lapsena joulukuuhun asettui paljon paineita. Oli lahjatoiveita, ja niiden toteutuminen riippui omasta käytöksestä. Tontut kurkkivat ja seurasivat, oliko kiltti vai tuhma.

Kamala ajatus! Jokainen lapselleen kiltteyspaineita asettanut voisi miettiä homman omalle kohdalleen: miltä tuntuisi, jos vuodessa olisi yksi päivä, johon latautuisi suuria odotuksia ja kaikki riippuisi siitä, oletko ollut vanhan ukkelin mielestä tarpeeksi kiltti koko vuoden ja erityisesti viimeisen kuukauden ajan? Tätä kiltteyttä vahdittaisiin 24/7, pieninkään kiroilu ei jäisi tontuilta kuulematta. Jokainen huolimattomasti hutiloitu viikkosiivous merkittäisiin tonttujen muistikirjaan. Ja aamuiset tiuskimiset puolisolle saisivat punakynämerkintöjä vihkon reunaan.

Kuinka moni aikuinen oikeasti ansaitsisi konvehtirasioita, hajuvesiä, lahjakortteja ja hemmotteluhoitoja, jos koko vuoden kiltteys asetettaisiin vaatimukseksi?

Kukaan ei ole aina kiltti. Täydellistä ihmistä ei ole, ja jos joku sellaiselta ulospäin vaikuttaa, niin epäilen, että hänen sisäiset ajatuksensa ovat sitä ilkeämpiä.

Vanha sanonta kuululuu, että kyllä lapsi saa markan vahingon päivässä tehdä.

Ehkä me voisimme nyt joulun alla ajatella samoin lapsista ja itsestämme. Markan vahinko ei ole paljon, se on aika vähän. Armollinen ajatus sallii sen, että joskus voi sattua vahinkoja. Suusta voi päästä ruma sana, joskus tulee tiuskaistua. Se ei kaada maailmaa, eikä joululahjatoiveita.

Susanna Isohanni

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: