Paremmaksi tyypiksi

Etusivu » Ei kategoriaa » Ankeuttajat vs. aurinkoenergia

Ankeuttajat vs. aurinkoenergia

Kaverillani on uusi, nuorehko kollega. Kollega saapuu töihin iloiten ja intoa puhkuen. Ideoita riittää vaikka muille jakaa. Kokeneemmat tekijät saattavat tällaisessa tilanteessa olla jopa pikkuisen ahdistuneita: oma rutiinisuorittamiseen lipsahtanut tekeminen on saanut kontrastin ja se saa kenties syyllisyydentunnonkin heräämään. Tai sitten työkavereita ärsyttää: olisi jo hiljaa, ettei kukaan johtoportaassa saa päähänsä vaatia muiltakin noin paljon energiaa. Joku saattaa naljailla kyynisesti tulokkaalle, että kyllä se tosielämä sinuakin opettaa, keväällä et enää jaksa riehua.

On vaikeaa olla kyynistymättä, jos on itsellä jo paljon kokemuksia siitä, ettei mikään kannata, homma ei toimi, ideoista on vain haittaa ja jokainen toteuttamiskelpoinen ajatus vain lisää omaa työkuormaa, joten parempi olla hötkyilemättä.

Miten työyhteisösi ottaa vastaan uuden energian? Latistaen, kadehtien vai vihaten? Vai kenties siitä energiaa itseenkin imien?

Kaverini on valinnut jälkimmäisen taktiikan. Ihminen voi heijastaa toisen ihmisen energiaa, sekä hyvässä että pahassa. Ystäväni on päättänyt ottaa vastaan positiivista aurinkoenergiaa työpäiviinsä ja katsella työtään ikään kuin tuorein silmin.

Kun uusi työntekijä astuu kyynistyneiden ankeuttajien joukkoon, hän joko nostaa nopeasti kytkintä tai sitten muuttuu itsekin pikkuhiljaa ankeuttajaksi.

Haluatko oikeasti olla töissä työyhteisössä, joka koostuu ankeuttajista? Vai työyhteisöissä, joissa heijastelet negatiivisen energian sijaan aurinkoenergiaa, joka sulattaa lumet ja jäät ja saa kaiken kasvamaan?

Omaan työpaikkaan voi mennä sillä asenteella kuin ekalla työviikolla. Kuherruskuukausi on mahdollista elää uudelleen ja uudelleen.

 Susanna Isohanni

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: