Paremmaksi tyypiksi

Etusivu » Ei kategoriaa » Kun resonoi niin, että päässä tärisee

Kun resonoi niin, että päässä tärisee

Hyvä tyyppiys on tilanne- mutta myös kemiakohtaista. Toisten ihmisten seurassa saamme hyviä viboja ja tällaiset ihmiset saavat meistä parhaimman esiin. Totta kai ihminen luonnostaan hakeutuu sellaisten ihmisten seuraan. Kun ihminen saa meidät resonoimaan oikealla taajuudella, soimme itse ja yhdessä kauniimmin.

Mutta elämässä saa harvoin valita kaikkia ympärillään olevia ihmisiä. Entäs jos on pakko elää sellaisen ihmisen kanssa, jonka kanssa kemiat eivät kohtaa?

Hyvä tyyppiys on helppoa silloin, kun on unelmatiimissä. Mutta hyvästä tyypistä otetaan todella mittaa silloin, kun vääränlainen resononointi murtaa pilvenpiirtjän teräspalkit ja saa betoninkin murenemaan.

Mikä ratkaisuksi?

•    Kun ärsyttää, ei pidä ärsyyntyä. Kun ihottumaa raapii, se kutisee vain enemmän. Ärsyyntyminen nostaa stressitasoa ja vie turhaan energiaa. Jos zen-varastot ovat päässeet loppumaan, kannattaa vaikka käydä kahvilla, lopettaa puhelu ystävällisesti tai ottaa henkinen niskalenkki itsestään kävelylenkillä.
•    Mieti, mikä toisessä tyypissä ärsyttää? Kenties se sama piirre, jota et siedä itsessäsikään? Anna armoa itsellesi, niin opit antamaan muillekin.
•    Säännöstele yhteistä aikaa. Älä ainakaan tietoisesti hakeudu hänen seuraansa, kun olet jo valmiiksi väsynyt tai stressaantunut.
•    Suhtaudu toisen ominaisuuksiin kasvatusprojektina. Ota hänet inhimillisenä oppimiskeissinä. Jokaisesta rauhallisena selvitystä tilanteesta saat opintopisteen. Elämäsi tarjoaa sinulle väitöskirjamatksua.
•    Kompensoi. Hakeudu vastapainoksi suosikki-ihmistesi seuraan.
•    Keskustele kyseisen tyypin kanssa. Oletko koskaan kysynyt häneltä miksi, hän käyttäytyy tietyllä tavalla? Oletko sanonut hänelle, että sinua ärsyttää? Kenties et ole antanut hänelle oikeasti yhtään mahdollisuutta muuttaa käyttäytymistään.

Omat riitasoinnut kannattaa pitää kurissa jo ihan sekin vuoksi, että ärsyttäjä saattaa haluta ärsyttää.  Kun sinä reagoit, se on merkki siitä, että ärsyttäminen toimii. Pikkulasten lällänlällänlierut eivät toistuisi vuodesta toiseen, ellei lällättelijät olisi todenneet, ettei se toimii. Riidankylväjille ei kannata olla otollista maaperää.

Susanna Isohanni

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: