Paremmaksi tyypiksi

Etusivu » Ei kategoriaa » Väliaikaista?

Väliaikaista?

Kenenkään elämä ei ole pelkkää onnellisuushuumassa tanssahtelua, mutta kykyä tuntea onnellisuutta vastoinkäymistenkin keskellä voi harjoitella. Siihen tarvitaan lihaksia.

Lopeta siis höpötys onnen väliaikaisuudesta ja treenaa onnellisuuslihaksesi huippukuntoon.

Aloita vaikka näillä:

Kiitollisuus – kiinnitä päivittäin huomiota hyvään eli niihin asioihin, joista voit olla kiitollinen. Jos haluat varmistua treenin tehokkuudesta, aloita kiitollisuuspäiväkirjan pitäminen. Kirjoita joka ilta nukkumaan mennessäsi kolme asiaa, joista olet kiitollinen tänään sekä kolme asiaa, joista voit olla etukäteen kiitollinen. Varoituksen sana saattaa olla tässä kohtaa paikallaan: on mahdollista, että huomaat kiitollisuuden aiheita olevan niin paljon, että olet tuota pikaa huippuonnellisuuskunnossa! Ylikunnon vaaraa ei tietääkseni onnellisuudessa kuitenkaan ole. Ja kärsimättömille tiedoksi: kiitollisuus on pikatie onnellisuuteen.

Läsnäolo – lopeta menneiden märehtiminen ja tulevaisuudesta huolehtiminen. Menneisyys ei muutu, vaikka kuinka kiukuttelisit, eikä tulevaisuudessa välttämättä tapahdu niitä kaikkia kamaluuksia, joita sinne maalailet. Hetkeen keskittyminen lopettaa myös ajan juoksemisen. Tämä onkin halvin ja yksinkertaisin tapa hankkia lisää aikaa. Jos et usko, kokeile edes!

Hengittäminen – aloita tarkkailemalla hengitystäsi. Vedätkö enemmän sisään vai puhisetko mieluummin ulos? Vai hengitätkö juuri lainkaan? Seuraavaksi voit hengittää tietoisesti syvään ja nauttia ilmaisesta matkasta rentouteen.

Hyvän tekeminen – kokeile rohkeasti mikä vaikutus omaan onnellisuuteesi on pienten hyvien tekojen tekemisellä muille. Valitse tähän treeniin mieluiten tuntematon kanssaihminen. Kaupan kassasta voi olla hyvä aloittaa. Laita puhelin pois ja katso kassaa silmiin ja sano aidosti kiitos ja toivota vielä hyvää loppupäivää. Vaihtoehtoisesti voit sanoa jonkun mukavan aidon (!) kohteliaisuuden. Tällä varmistat, että hymy irtoaa huomennakin kassakuitin ohessa. Hyvän tekeminen muille on itse asiassa itsekästä, koska antaja saa mitä luultavammin paremman fiiliksen kuin saaja. Toisaalta, fiilikset ovat tarttuvia, joten saa siitä sitten muutkin.

Ystävällisyys – Dalai Lama on sanonut tästä asiasta lyhyesti ja tyhjentävästi: ”Ole ystävällinen aina, kun se on mahdollista. Se on aina mahdollista.”

Irtipäästäminen – Päästä irti kaikesta henkisestä roinasta, jota kannat mukanasi. Et tarvitse sitä. Kokeile päästää irti myös vaikuttamisesta, vakuuttamisesta ja oikeassa olemisesta.

 Laura Frey

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: