Paremmaksi tyypiksi

Etusivu » Ei kategoriaa » Paha tyyppi

Paha tyyppi

 
Olin kerran pitkällä matkalla ja kohtaisin siellä ”pahan tyypin”. 
 
Olimme matkanneet jo parisen kuukautta kolmistaan valkoisella pakettiautolla pitkin Eurooppaa. Matkustimme, kokkasimme ja nukuimme samassa pienessä tilassa. Ennen pitkää toinen matkakumppaneista alkoi kerta kaikkiaan käydä hermoilleni – se oli oikeastaan ensimmäinen kerta elämässäni kun näin kävi. Kuvittelin olevani luonteeltani kiltti ja hyväksyvä. Koetin siis aluksi hyväksyä ja hyväksyä ja venyttää pinnaa ja kuunnella ja vääntelehtiä, kunnes ratkesimme kamalaan riitaan ja molemmille nousi kuume.
 
Juuri tuolloin olimme vieraana eräässä italialiaisessa yhteisössä Alppien juurella. Tämän yhteisön asukkaiden pyrkimyksenä oli henkinen kasvu nimenomaan yhdessä. Eräs yhteisön asukas tuli luokseni itkiessäni itsekseni eräässä huoneessa. Hän ei ollut kovinkaan lempeä myötätunnossaan, vaan katsoi loukkaantumiseni läpi ja keskittyi tosiasioihin: ”Mitä tapahtui? Mitä sinä tunsit?” Ja hän vielä vaati minua kertomaan omin sanoin että mitä minä tarvitsen voidakseni hyvin. 
 
Sitten hän sanoi sanat jotka muistan ikuisesti: ”Me täällä uskomme, että totuus on kuin se olisi piilotettu kristallin sisälle. Jokainen ihminen näkee vain yhdestä kristallin viisteestä sisään. Sinä näet oman palasen totuuttasi – sinä olet siis oikeassa. Mutta myös hän on oikeassa – hän näkee totuuden eri kulmasta kuin sinä.”
 
Tämä arvoitus on kiehtonut mieltäni siitä asti: jokaisen totuus on tärkeä. Mikä on minun totuuteni, ja miten näkisin sen mikä on sinun? Entä mitä me näemme yhdessä?
 
Tanja Korvenmaa
about.me/tanjatuulia
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: