Paremmaksi tyypiksi

Etusivu » Ei kategoriaa » Liikkeelle

Liikkeelle

Vedin yhtä työpajaa palautteen antamisesta, kun yksi osallistuja kysyi: ”Miten on mahdollista, että meidän esimies pelkää kuollakseen elämää?” Kysyin, mitä hän tarkoittaa. ”Se ei uskalla tulla yhteenkään kohtaamiseen, koska se pelkää niitä.”

Jäin miettimään tätä. Miksi esimerkiksi tunteet ovat joillekin niin vaarallista, että he suojelevat itseään siltä kaikin keinoin? Ja jos näin on, miksi tällaiset tyypit ryhtyvät esimiehiksi tai johonkin muuhun vastaavaan haasteelliseen hommaan? Siksikö että oppisivat?

Parempi tyyppikin pelkää mutta ei anna pelon vaikuttaa tai olla esteenä omalle toiminnalleen. Tai hän ainakin kohtaa sen. Ja kohtaamisesta lähtee usein liikkeelle prosessi, joka muuttaa nykytilaa.

Niin kuin sanotaan: maailma vastaa yrittämiseen. Se voi olla esimerkiksi pieni päivittäinen ponnistus vaikeaksi koetun suhteen. Useimmilla meistä on tällainen Omavaikeus, jonka suhteen voimme olla valppaana ja käväistä kapealta osaamiskaistaleeltamme oppimiskentälle. Ja tulla sieltä takaisin heti, kun tuntuu ikävältä.

Tämä matka on lyhyt, pieni askel ihmiskunnalle, mutta sillä on dramaattinen muutosvaikutus paitsi kyseiseen harjoiteltavaan asiaan, myös paljon laajemmalle. Tämä tahdonomainen askel ei yksittäisenä merkitse ja muuta mitään, mutta toistettuna koko asiasta tulee ihan toinen pallopeli:

  • Voima kynnyksen ylittämiseen kasvaa.
  • Tietoisuus vaikeudesta ja sen voittamisesta vahvistuu.
  • Kyky tehdä aiemmin täysin mahdottomalta tuntuvaa asiaa tulee todeksi.

Voiko ihminen muuta vielä toivoa? Siksi on mahtavaa nähdä ihmisen muuttuvan ja kasvavan. Tuntuu kuin itse kasvaisi siinä mukana.

 Mikko Taskinen

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: