Paremmaksi tyypiksi

Etusivu » Ei kategoriaa » Viisi vinkkiä, miten tehdä työelämästä parempaa

Viisi vinkkiä, miten tehdä työelämästä parempaa

Töissä on sitä hauskempaa ja tuottavampaa, mitä parempia tyyppejä ympärillämme on. Mitä parempia tyyppejä olemme itse, sitä todennäköisemmin keräämme ympärille muita hyviä tyyppejä.

Jos oman tai muiden persoonaan kehittäminen tuntuu liian pitkältä prosessilta, voi tehdä myös ihan konkreettisia tekoja, joiden avulla työelämästä saa parempaa. Ja ehkä se oma hyvätyyppiyskin sitten jalostuu matkan varrella.

 
1. Tavoitteiden pitää olla realistisia


Olin nuorena töissä pakkaamossa ja meille oli määritelty urakkatavoite ja bonus sitten sen saavuttamisesta. Valitettavasti se tavoite oli määritelty niin korkealle, etteivät edes vakituiset työntekijät muistaneet, että sitä oltiin koskaan saavutettu. Vaikka pakkasimme sormet verillä, ja vaikka tuontolinjan koneet olisivat toimineet moitteettomasti, me emme koskaan saavuttaneet tavoitetta tai bonuksia sinä aikana, kun olin kyseisessä työssä. Emme koskaan päässeet edes niin lähelle, että olisi ollut mielekästä jäädä hetkeksi ylitöihin lisäpalkkion vuoksi. Voitte arvata, että tavoite ei motivoinut, se dismotivoi.

2. Älä tuijota tunteja


Paras kirurgi ole se, joka leikkaa hitaimmin tai nopeammin, vaan se, jonka potilaat paranevat ja ovat tyytyväisiä. Tuijota asioita, joilla on työssäsi merkitystä.

3. Hyvällä saa aina enemmän aikaiseksi


Huutamalla saa vain paniikkia aikaiseksi, hyvällä saa aikaiseksi ratkaisuja. Jos ei mene putkeen, asia ei kiroilemalla ja ilkeilemällä parane. Ne, jotka ovat ystävällisiä, saavat aina kollegiaalista vertaisvenymistä aikaan.

4. Uskalla yrittää ja tehdä virheitä


Tämä sääntö voisi olla tässä myös tasan päinvastaisena, sillä aivan liian usein työelämässä pärjää välttelemällä riskienottoa ja tekemällä niin kuin aina ennenkin on tehty. Väitän kuitenkin, että ne, jotka oikeasti menestyvät ja työstään eniten nauttivat, ovat niitä, jotka uskaltavat yrittää.

5. Keskity hyvään ja myönteiseen

Aina silloin tällöin vastaan tulee epämiellyttäviä tilanteita ja ihmisiäkin. Sellaista se elämä on. Älä anna sen masentaa, vaan lataa silloin energiaa kaikesta hyvästä, mitä työssäsi ja työhösi liittyvissä ihmisissä on. Budhhan sanoin: “Holding onto anger is like drinking poison and expecting the other person to die.”


Susanna Isohanni

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: