Paremmaksi tyypiksi

Etusivu » Ei kategoriaa » Kasin arvosta

Kasin arvosta

Fiksut sanovat, että jos hoitaa kaikki liiketoiminnan osa-alueet kahdeksan arvoisesti, se johtaa menestykseen. Kokemus vahvistaisi tämän väitteen, edelleen. Riittävän hyvin hoidettu homma riittää, sen yli menevä on menestyksen kannalta usein turhaa kunnianhimoa ja perfektionismia.

Joidenkin ihmisten tavoitteet elämässäkin on kasin luokkaa. Niinpä heillä onkin kaikki mitä ihmisen onneen tarvitaan: puoliso, talo, lomamatkat ja riittäväpalkkainen työ.

Mutta oikeasti: sytyttääkö tämä todella ketään?

Tyytyminen

Joidenkin rima on niin alhaalla, että näyttäisi siltä kuin sitä varten olisi kaivettu kuoppa. Mutta sehän riippuu vain perspektiivistä.

Toisilla tavoitteet ovat niin korkealla tai kaukana, että huimaa.

Mikä saa ihmisen tyytymään vähään tai tavoittelemaan enemmän? Se on mysteeri. Lähtökohdat voivat olla samat. Mutta siinä missä toisen ne lamaannuttavat, toinen menee läpi niistä huolimatta. Kumpaankin usein ajaa ihmisen jokin, josta ei oikein tiedä. Samalla toisen on vaikea ymmärtää toista, kuin oltaisiin eri maailmoissa.

Se on ongelma

Ihmisenä olemisen bisneksessä ollaan usein liikkeellä samoin panoksin. Seuraus: mahdollisuudet jäävät käyttämättä. Ei pelkästään omat vaan myös toisten, joiden havahtumiseen me tarvitsemme toisiamme.

Meidän hommamme niin töissä kuin yksityiselämässä on auttaa toista havahtumaan ja toteuttamaan mahdollisuuksiaan. Meissä oleva paras on tuohon tehtävään kelpo työkalu.

Mutta jos elämme kasia tavoitellen, tuo homma jää hoitamatta. Se on paljon pahempaa tuhlausta ja suurempi ongelma kuin kaiken syötävän ruuan poisheittäminen.

Jostain on syntynyt harhaluulo, että se on vain joidenkin erityisten tyyppien asia. Todellisuudessa se on jokaisen asia, jokaisen kontribuutio, jokaisen idea.

Kasilla ei maailma kehity eteenpäin eikä siitä tule se parempi paikka, jota niin moni kaipaa usein osaamatta tehdä asialle mitään.

Mikko Taskinen

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: