Paremmaksi tyypiksi

Etusivu » Ei kategoriaa » Peili vastaa

Peili vastaa

Kun kasvattaa sisällään olevan ikävän tyypin hyväksi tyypiksi, huonot tyypit lakkaavat vaivaamasta, koska niiden tarjoamaa haastetta ja opin saunaa ei enää tarvitse. Onko se näin?

Fakta: ärsyttävä ihminen on minun peilini. Tätä on toisinaan äärimmäisen vaikea niellä, sillä mieli keksii loputtoman mielikuvituksensa voimalla perusteluja sille, että SeOnOikeestiÄrsyttävä. Ja jos joku kollega ei koe samoin, myös kollega on TosiÄrsyttävä.

Vaikeaa on katsoa maailmanpeiliin. Vaikeus tarkoittaa koulutusta. Joku onkin hauskasti sanonut, ettei kannata lakata oppimista, koska maailma ei lakkaa opettamasta.

Tällainen sisäinen koulutus tarkoittaa itsensä yhä tarkempaa tuntemaan oppimista, omasta mielestä ja sen toiminnoista tietoiseksi tulemista.

Samalla se tarkoittaa valintaa: minä opetan itseäni tai elämä opettaa minua. Väitän, että jokainen valitsisi mieluummin edellisen vaihtoehdon, sillä se on monin verroin mukavampi.

Mutta: tahdon kynnyksen ylittäminen itseohjautuvasti, vapaaehtoisesti ja proaktiivisesti on jotakin, johon yltävät vain ”tyypeistä parhaat”. Jos dead-line on muutenkin liikkeelle paneva voima, ei tässäkään kohtaa voi odottaa suuria. Ja ainahan voi toivoa, ettei tarvitsi vaivautua ja asiat menisivät tällä kertaa ohi ihan itsestään, jos painaa päänsä.. näyttöön.

Mitä tehdä siis? Voi

  • Myöntyä, antautua ja suostua katsomaan itseä. Sen mikä osuu ei tarvitse upottaa.
  • Reagoimisen sijasta vastata siihen mitä maailmasta tulee.
  • Lakata taistelemasta vastaan ja käyttääkin energiansa parantaakseen tapojaan niiden suuntaviivojen mukaan, jotka maailma näyttää.

Tämä ei ole vaikeaa. Se vaan tuntuu siltä.

Mikko Taskinen

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: