Paremmaksi tyypiksi

Etusivu » Ei kategoriaa » Erilaisia ja tavallisia

Erilaisia ja tavallisia

Erilaisuuden hyväksyminen ja vaaliminen alkaa siitä, että tajuaa, kuinka on aivan omanlaisensa ja toisaalta aivan kuin muutkin. Meitä ei ole kahta samanlaista, vaikka meissä on kaikissa jotain samaa.

On kuitenkin hassua, että tavallisuudesta on tullut kirosana. Sillä monesti erikoisuutta tavoitellessamme meistä vasta tuleekin samanlaisia kuin muut. Yhtäkkiä iso osa kulkee samanlaisissa hipsterivaatteissa, joiden tarkoituksena on erottautua muista.

Nykyvanhemmat eivät halua, että heidän lapsensa olisivat tavallisia. Heidän lastensa täytyy olla aivan erityisiä. Todella lahjakkaita jääkiekonpelaajia, voimistelijoita tai laulajia.

Toisaalta kukaan ei halua, että oma lapsi olisi liian erilainenkaan. Erilainen erottuu joukosta liiaksi. Erilainen on epäilyttävä, potentiaalinen koulukiusattu.

Ei ole helppoa olla lapsi tällaisessa ympäristössä.

Toisaalta ei ole helppoa olla voimisteluryhmän valmentaja tai opettajakaan tällaisessa ympäristössä, sillä heidän puhelimensa soi heti, kun oma  lapsi ei pääsekään talenttijoukkueeseen tai kouluarvosanat eivät ole vanhempien mieleen. Sillä heissähän se vika on, kun eivät ole lapsen lahjakkuutta huomanneet.

Ihmiset ovat kuitenkin keskimäärin keskivertoja. Mutta lahjakkuutta sekin on, että tajuaa sen ja osaa arvostaa itseään ja muita keskivertoina: aivan erityisinä mutta aivan tavallisina ihmisinä.

Hyvä tyyppi vaalii omaa ja muiden erilaisuutta, pieniä ja suuria eroja, sillä se mahdollistaa kehityksen sekä mikro- että makrotasolla. Mutta lisäksi hän arvostaa tavallisuutta. Tässä jatkuvaa erityslahjakkuutta metsästävässä maailmassa on vapauttavaa kehittyä keskinkertaisuudessaan parhaaksi. Pelkillä lahjoilla kun ei kukaan pötki pitkälle.

Susanna Isohanni


 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: