Paremmaksi tyypiksi

Etusivu » Ei kategoriaa » Helposti lähestyttävä

Helposti lähestyttävä

Mikä tekee ihmisestä helposti lähestyttävän?

Yksi tärkeä asia on odotusten puuttuminen. Ihminen, joka ei itsestään selvästi odota toisilta jotakin, olemista tai käyttäytymistä, eli on avoin kohtaamiseen ilman ennalta asetettuja rajoja, on tavallisesti helposti lähestyttävä. Kynnys kohtaamiseen on matala. Ei tarvitse pelätä, että mokaa tai tuottaa pettymyksen.

Hyvä tyyppi tekee sen pienillä asioilla. Hän ei pönötä. Hän katsoo silmiin ja hymyilee. Hän osaa kertoa omista kommelluksistaan juuri siinä kohdassa, kun kuulija pelkää mokaavansa. Hyvä tyyppi heittäytyy ja on valmis mokaamaan itse.

Etikettiä pidetään usein sivistyksen mittarina. Hyvä tyyppi nousee kuitenkin sydämen sivistyksessä etiketin yläpuolelle. Hän ei koskaan nolaa ihmistä sen vuoksi, ettei tämä tunne sääntöjä. Hän on se, joka vaivihkaa vinkkaa, että vetoketjusi on auki ja näyttää, miten niitä rapuja syödään. Eikä tee siitä numeroa, että tietää sinua paremmin.

Positiivisuus tai ainakin myönteisyys on se hyvän tyypin perusomaisuus. Hymy kutsuu luokseen.

Lisäksi se, että antaa mennä, johtaa onnellisiin sattumuksiin ja turha kankeus häviää. Irtipäästäminen tuo ihmisen menneisyydestä tähän hetkeen.

Itsestä voi myös tehdä vaikeasti lähestyttävän esimerkiksi siten, että on tärkeä ja tietää muita paremmin. Tällainen ihminen saattaa olla avoin vain sellaisille, jotka ovat hänen avoimuutensa arvoisia. Tällainen asenne on idioottimainen mutta ei harvinainen.

Vapaus valita tulee harvemmin selkeämmäksi kuin kohtaamisessa. Minkä tahansa kohtaamisen voi aloittaa päästämällä irti ja avaamalla itsensä ja antautumalla kohtaamiseen niin täysin kuin osaa ja kykenee:

  • Päästän irti mielikuvistani ja samalla tunteista, jotka toinen ihminen herättää.
  • Suhtaudun avoimesti ja ennakkoluulottomasti kaikkeen kohtaamisessa eteen tulevaan.
  • Siirrän sivuun kaikki mieleeni tulevat ajatukset ja tunteet ja antaudun kohtaamaan ja kuulemaan toisen ihmisen.

Tämä on harjoitus, jossa ei tarvitse osata muuta kuin harjoitella. Harjoittelemisen seuraukset tuntuvat ja näkyvät välittömästi. Let’s do it.

 Mikko Taskinen

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: