Paremmaksi tyypiksi

Etusivu » Ei kategoriaa » Jonkun hyvä tyyppi on toisen…

Jonkun hyvä tyyppi on toisen…

Yhden mielestä joku tyyppi on mahtava. Sama tyyppi edustaa toiselle lieveilmiöiden lieveilmiötä.

”Toisaalta olen hyvin varma siitä, että kaikki eivät tällaista tyyppiä jaksa. Taatusti olen jonkun mielestä rasittava, epärealistinen haihattelija enkä mikään hyvä tyyppi.”

Someone’s enemy is someone else’s friend…

”Mutta varmasti jostain nurkasta löytyy myös niitä, jotka ovat eri mieltä (ottaa liikaa tilaa, touhuaa ja innostuu liikaa…).”

Jonkun lintu on toisen kala.

”Toiset pitävät kyynisenä paskiaisena, toiset herttaisena kyynikkona ja loput miettivät edelleenkin, missä mennään.”

 

Erilaisissa töissä ja erilaisissa työyhteisöissä tarvitaan erilaisia tyyppejä, joten muuten hyvä tyyppi saattaa väärässä työpaikassa olla huono tyyppi. Esimerkiksi hierarkkiseen toimintaan tottunut ja sellaista arvostava tyyppi saattaa ahdistaa ja ahdistua organisaatiossa, jossa päätöksenteko on levinnyt lattialle kuin kaatunut maito. Pyrkiessään ylhäältä johtavaan ja käskeväänkin toimintatapaan hän saattaa olla muiden mielestä pomottava, vallanhimoinen, hännystelijä tai byrokraattinen.

Liian yrittäjämäisesti ajatteleva tyyppi saattaa perinteisessä duunariyhteisössä olla pelottava radikaali, joka yrittää tuhota saavutetut edut. Toisaalta 8-16-tyyppi saattaa olla modernissa asiantuntijatyössä olla hankala työkaveri, joka ei ole käytettävissä silloin, kun tilanne vaatii.

Hyvä tyyppi on hyvä tyyppi joillekin ja jossakin työyhteisössä. Parempi tyyppi osaa toisaalta ameebamaisesti täyttää ihmisen kokoisen tilan eli niiden ihmisten ja sen yhteisön tarpeet, johon on tullut. Ja toisaalta hänessä on sellaista taitavuutta, että hän toteuttaa silloinkin itseään. Tunnistatko tyypin?

Mikko Taskinen

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: