Paremmaksi tyypiksi

Etusivu » Ei kategoriaa » Napanöyhdän kaivelijasta hyväksi lähimmäiseksi

Napanöyhdän kaivelijasta hyväksi lähimmäiseksi

Hyvä tyyppi on tietysti kiinnostunut itsestään sen vuoksi, että haluaa oppia tuntemaan itsensä ja kehittää itseään. Mutta ennen kaikkea hyvän tyypin pitää olla kiinnostunut muista ihmisistä. Oman napanöyhdän psykologinen kaiveleminen ja tutkiminen ei siis vie maaliin asti. Katse pitää nostaa lähimmäisiin.

Hyvä tyyppi on ennen kaikkea hyvä lähimmäinen.

Itseensä tutustuminen saattaa joidenkin mielestä olla pelottava matka omiin kipupisteisiinsä. Meissä kaikissa kun on puolia, joita emme välttämättä kehtaa tunnustaa edes itsellemme. Totuus voi sattua ja ahdistaa.

Mutta matka itseensä saattaa olla myös koukuttava ja hedonistinen egotrippi: Vitsi mä vaan oon hyvä tyyppi! Itseensä tutustumisesta saattaa tulla eräänlainen horoskooppi, jossa käännämme heikkoutemmekin eräänlaisiksi vahvuuksiksi. Perustelemme itsellemme kaikki parhain päin.

Hyvä tyyppi siis tarvitsee rinnalleen ja lähelleen ihmisiä, jotka vetävät jalat maahan aika ajoin. On ihan ok leijua joskus, hyvä tyyppi saa iloita hyvästä tyyppiydestään ja siitä, että on tänäänkin ollut loistokaveri. Mutta yhtä lailla on terveellistä huomata, ettei ole täydellinen. Hyvä tyyppi voi joskus olla täydellinen ääliö, se kuuluu ihmisyyteen. Mutta hyvä tyyppi huomaa sen ja tuntee piston sydämessään. Omatunto ei tee hänestä huonoa ihmistä, vaan ihan hyvän tyypin.

Susanna Isohanni

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: